Corpsstudenten maken er een sport van (6)

Corpsstudenten maken er een sport van om te drinken. Ze zijn bekend om hun grote hoeveelheden alcoholconsumptie, en ze zien het drinken van bier, wijn en sterke drank als een belangrijk onderdeel van hun studentenleven.

Corpsstudenten hebben vaak een eigen stamcafé, waar ze regelmatig samenkomen om te drinken. Ze organiseren ook verschillende borrels en feesten, waar veel alcohol wordt gedronken.

Het drinken van alcohol is voor corpsstudenten niet alleen een manier om te ontspannen en plezier te hebben, maar ook een manier om erbij te horen. Het is een manier om te laten zien dat ze deel uitmaken van de corpsgemeenschap.

Het drinken van alcohol kan echter ook negatieve gevolgen hebben voor corpsstudenten. Ze kunnen overmatig gaan drinken, wat kan leiden tot problemen met hun studie, hun gezondheid en hun relaties.

Hier zijn enkele voorbeelden van hoe corpsstudenten er een sport van maken om te drinken:

  • Ze gaan vaak op drinkruns, waarbij ze van bar naar bar gaan om zoveel mogelijk bier te drinken.
  • Ze organiseren drinkspelletjes, waarbij ze elkaar aanmoedigen om zoveel mogelijk te drinken.
  • Ze hebben drinkgewoonten, zoals het drinken van een biertje bij het ontbijt of het drinken van een shotje voordat ze naar bed gaan.

Het drinken van alcohol is een belangrijk onderdeel van het corpsleven, maar het is belangrijk om het verantwoord te doen. Corpsstudenten moeten zich bewust zijn van de risico’s van overmatig alcoholgebruik en er maatregelen tegen nemen.

Corpsstudenten en alcohol, het is een onderwerp dat vaak in de media verschijnt. Corpsstudenten staan erom bekend dat ze veel alcohol drinken, en dat kan leiden tot problemen.

Uit onderzoek blijkt dat corpsstudenten gemiddeld meer alcohol drinken dan andere studenten. In de Studentenmonitor 2021 werd gerapporteerd dat 42% van de corpsstudenten in de afgelopen week meer dan vijf glazen alcohol had gedronken. Dat is meer dan het landelijk gemiddelde van 28%.

Overmatig alcoholgebruik kan leiden tot verschillende problemen, zoals:

  • Gezondheidsproblemen, zoals leverschade, hart- en vaatziekten en kanker.
  • Problemen met de studie, zoals slechte cijfers en verzuim.
  • Problemen met relaties, zoals ruzies en geweld.

Corpsen nemen het drinken van alcohol vaak niet serieus genoeg. Ze zien het als een normale manier om te ontspannen en plezier te hebben. Ze zijn zich niet altijd bewust van de risico’s van overmatig alcoholgebruik.

Er zijn een aantal dingen die corpsen kunnen doen om het drinken van alcohol te verminderen:

  • Ze kunnen zich bewust worden van de risico’s van overmatig alcoholgebruik.
  • Ze kunnen afspraken maken met elkaar om minder te drinken.
  • Ze kunnen alternatieven voor alcohol zoeken, zoals sport, muziek of andere activiteiten.

Corpsen kunnen ook ondersteuning krijgen van hun vereniging. Veel verenigingen hebben alcoholbeleid, waarin regels staan over het drinken van alcohol. De vereniging kan ook activiteiten organiseren die niet gericht zijn op alcohol.

Het is belangrijk dat corpsen zich bewust zijn van de risico’s van overmatig alcoholgebruik en dat ze maatregelen nemen om het drinken van alcohol te verminderen.

error: Content is protected !!