Familie van de drinkebroer (9)

De familie van de drinkebroer bestaat uit zijn ouders, zijn broers en zussen, en zijn kinderen, De ouders van de drinkebroer zijn vaak bezorgd om zijn alcoholgebruik.

  • Ze proberen hem te helpen van de drank af te komen, maar dat is vaak moeilijk. De broers en zussen van de drinkebroer hebben vaak moeite om met de situatie om te gaan.
  • Ze voelen zich misschien schuldig of verantwoordelijk voor zijn alcoholisme. De kinderen van de drinkebroer worden vaak het meest getroffen door het alcoholisme van hun vader. Ze kunnen last hebben van angst, depressie, of gedragsproblemen.

Hieronder is een overzicht van de familieleden van de drinkebroer:

  • Ouders: Vader en moeder van de drinkebroer.
  • Broers en zussen: Broers en zussen van de drinkebroer.
  • Kinderen: Kinderen van de drinkebroer.

Vader en moeder

De ouders van de drinkebroer zijn vaak bezorgd om zijn alcoholgebruik. Ze proberen hem te helpen van de drank af te komen, maar dat is vaak moeilijk. Ze kunnen zich machteloos voelen en niet weten wat ze moeten doen. Ze kunnen ook boos of gefrustreerd zijn op hun zoon.

Broers en zussen

De broers en zussen van de drinkebroer hebben vaak moeite om met de situatie om te gaan. Ze voelen zich misschien schuldig of verantwoordelijk voor zijn alcoholisme. Ze kunnen ook bang zijn voor hun broer en zich zorgen maken over wat er met hem gaat gebeuren.

Kinderen

De kinderen van de drinkebroer worden vaak het meest getroffen door het alcoholisme van hun vader. Ze kunnen last hebben van angst, depressie, of gedragsproblemen. Ze kunnen ook moeite hebben om zich aan te passen aan de situatie thuis.

Het alcoholisme van een familielid kan een grote impact hebben op het hele gezin. Het is belangrijk om hulp te zoeken als je te maken hebt met een alcoholist in je familie. Er zijn veel organisaties die hulp kunnen bieden, zoals AA, Al-Anon, en Alateen.

error: Content is protected !!