Stad waar burgemeester Marcouch ‘n poging tot Koranverbranding meende te moeten toelaten 6 LETTERS

Het antwoord op deze vraag is Arnhem.

In 2023 wilde de Nederlandse rechts-extremist Edwin Wagensveld in Arnhem de Koran verbranden. Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem weigerde hem daar toestemming voor te geven, omdat hij vreesde voor ongeregeldheden. Wagensveld ging in beroep, maar het gerechtshof in Arnhem oordeelde in zijn nadeel.

De beslissing van Marcouch was controversieel. Sommige mensen vonden dat hij de vrijheid van meningsuiting had moeten respecteren, ook als die mening kwetsend was voor anderen. Anderen vonden dat hij juist de juiste beslissing had genomen, omdat hij de openbare orde wilde handhaven.

Uiteindelijk werd de poging tot Koranverbranding in Arnhem afgeblazen. Wagensveld liet weten dat hij zich niet zou laten intimideren door de burgemeester en dat hij de Koran op een andere locatie zou verbranden.

Stad tot Koranverbranding meende te moeten toelaten 6
Stad tot Koranverbranding meende te moeten toelaten 6

Stad waar burgemeester Marcouch ‘n poging tot Koranverbranding meende te moeten toelaten (6)

Arnhem is een stad in het oosten van Nederland, gelegen in de provincie Gelderland. Het is de hoofdstad van de gelijknamige gemeente. Arnhem heeft ongeveer 170.000 inwoners en is een belangrijke culturele en economische stad. De stad staat bekend om zijn mooie grachten, historische bezienswaardigheden en levendige uitgaansleven.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!