De Paleizen En Bijgebouwen Van De Koning Van Thebe (14) letters | gok

De Paleizen En Bijgebouwen Van De Koning Van Thebe (14) letters . Het antwoord is Oedipuscomplex

  • Het paleizencomplex van de koning van Thebe (Oedipuscomplex) is een groot en onlangs opgegraven complex in Karnak, Egypte.
  • Het wordt verondersteld het te zijn geweest het administratieve en ceremoniële centrum van het oude Thebe en omvatte een aantal paleizen, tempels en andere bijgebouwen.
  • Het complex werd gebouwd door verschillende koningen, te beginnen met Amenhotep III en eindigend met Ramses III.
De paleizen van de koning van Thebe
De paleizen van de koning van Thebe

Het complex is verdeeld in twee delen: het noordelijke deel en het zuidelijke deel, Het noordelijke deel is het oudste deel van het complex en omvat de paleizen van Amenhotep III en Akhenaton, Het zuidelijke deel is nieuwer en omvat de paleizen van Ramses II en Ramses III.

  • Het paleis van Amenhotep III is het grootste en meest indrukwekkende gebouw in het complex.
  • Het omvat een grote troonzaal, een aantal binnenplaatsen en tuinen en een badhuis.
  • Het paleis is versierd met reliëfs en beelden die de koninklijke familie en de goden uitbeelden.

Het paleis van Akhenaton is veel kleiner dan het paleis van Amenhotep III, maar het is ook veel meer uniek, Het paleis is gebouwd in een nieuwe stijl die bekend staat als de Amarna-stijl en kenmerkt zich door zijn lange, slanke pilaren en zijn afbeeldingen van de god Aton.

"صورة

De paleizen van Ramses II en Ramses III zijn beide gelegen in het zuidelijk deel van het complex. Ze zijn niet zo groot of indrukwekkend als het paleis van Amenhotep III, maar ze zijn nog steeds belangrijke architectonische monumenten.

Het paleizencomplex van de koning van Thebe is een belangrijke archeologische vindplaats die ons veel leert over de geschiedenis van het oude Egypte. Het is een getuigenis van de macht en rijkdom van de koningen van Thebe en het is een belangrijke bron van informatie over hun religie, cultuur en kunst.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!