Welk verhaal van Elsschot kreeg een vervolg met ‘Het been’? (5) letters |puzzel

Welk verhaal van Elsschot kreeg een vervolg met ‘Het been’? (5) letters |Het oplossen van een cryptische puzzel vereist vaak een systematische aanpak om de verschillende aanwijzingen te ontcijferen en tot de juiste oplossing te komen. Cryptische puzzels kunnen verschillende soorten aanwijzingen bevatten, zoals anagrammen, charades, containeraanwijzingen, cryptische definities, en meer. Probeer te achterhalen welk type aanwijzing je voor je hebt.

antwoord

Het verhaal van Willem Elsschot dat een vervolg kreeg met ‘Het been’ is “Lijmen”. “Lijmen” is een novelle geschreven door de Belgische auteur Willem Elsschot, oorspronkelijk gepubliceerd in 1923. Het verhaal draait om de hoofdpersonages Laarmans en Boorman, waarbij Laarmans wordt ingehuurd door Boorman om advertenties te verkopen voor zijn tijdschrift, genaamd “Vooruit”. De titel “Lijmen” verwijst naar de manipulatieve praktijken die Boorman en Laarmans gebruiken om hun doelen te bereiken.

meer informatie

  • “Het been” is het vervolg op “Lijmen” en werd ook geschreven door Willem Elsschot. Het werd gepubliceerd in 1938. In dit vervolg keert Laarmans terug naar Boorman, die nu een succesvolle kunsthandelaar is. Het verhaal draait om de intriges en conflicten die ontstaan rondom een been dat wordt gebruikt voor een reclamestunt.
  • Beide verhalen zijn satirische werken die kritiek leveren op de commerciële wereld en de dubieuze praktijken die soms worden toegepast om succes te behalen. Elsschot staat bekend om zijn scherpe observaties van menselijk gedrag en zijn ironische kijk op de samenleving.

Wat weet je nog meer niet

  • “Lijmen” en “Het been” zijn beide bekende werken van de Belgische schrijver Willem Elsschot, pseudoniem van Alfons De Ridder. Ze behoren tot de zogenaamde “Lijmen/Het been-cyclus”, waarin Elsschot de wereld van de zakenwereld en de reclame satirisch verkent.
  • “Lijmen” werd oorspronkelijk gepubliceerd in 1923. Het verhaal volgt Frans Laarmans, een gewone kantoorklerk die door de charismatische zakenman Boorman wordt ingehuurd om advertenties te verkopen voor het tijdschrift “Vooruit”. Laarmans raakt verstrikt in de manipulatieve praktijken van Boorman terwijl hij probeert succesvol te zijn in zijn nieuwe baan.
Welk verhaal van Elsschot kreeg een vervolg met 'Het been'? (5)
Welk verhaal van Elsschot kreeg een vervolg met ‘Het been’? (5)

kortom

  • “Het been”, gepubliceerd in 1938, is het vervolg op “Lijmen”. In dit boek keert Laarmans terug naar Boorman, die nu een succesvolle kunsthandelaar is. Het verhaal draait om een intrigerende reclamestunt waarbij een menselijk been wordt gebruikt als aandachttrekker. Net als in “Lijmen” worden de duistere kanten van menselijke ambitie en de wereld van de reclame belicht.
  • Samen bieden “Lijmen” en “Het been” een kritische kijk op de menselijke natuur, de commerciële wereld en de ethiek van zaken doen. Elsschot staat bekend om zijn scherpe observaties, droge humor en satirische benadering van deze thema’s

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!