Sinterklaas intocht “het officiële begin van het sinterklaasfeest”

Sinterklaas intocht | De Sinterklaas intocht is een traditioneel evenement in Nederland en België dat elk jaar in november wordt gehouden. De intocht markeert het officiële begin van het sinterklaasfeest en is een groot feest voor jong en oud.

  • De intocht begint meestal met een aankomst van Sinterklaas en zijn pieten in een stad of dorp. Sinterklaas arriveert vaak per boot, stoomboot of vliegtuig. De pieten zijn gekleed in traditionele zwarte kleding met rode mutsen en laarzen.
  • Na de aankomst van Sinterklaas en zijn pieten volgt een rijtoer door de stad of het dorp. De sinterklaasstoet bestaat uit versierde wagens, praalwagens en muziekkorpsen. De kinderen langs de route zwaaien en juichen naar Sinterklaas en zijn pieten.
  • De intocht wordt vaak afgesloten met een feestelijk optreden van Sinterklaas en zijn pieten. De kinderen kunnen dan Sinterklaas een liedje zingen of een gedichtje voordragen.
Sinterklaas intocht
Sinterklaas intocht

De Sinterklaas intocht in Nederland

  • De Sinterklaas intocht wordt in Nederland in veel steden en dorpen gehouden. De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats op zaterdag 18 november in de stad Gorinchem. De intocht wordt live uitgezonden op televisie.
  • De Sinterklaas intocht is een groot spektakel dat veel mensen trekt. De straten langs de route zijn vaak afgeladen met mensen die Sinterklaas en zijn pieten willen zien. De intocht is een onvergetelijk moment voor kinderen en volwassenen.

De Sinterklaas intocht in België

  • De Sinterklaas intocht wordt ook in België in veel steden en dorpen gehouden. De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats op zondag 19 november in de stad Antwerpen. De intocht wordt live uitgezonden op televisie.
  • De Sinterklaas intocht is in België net zo populair als in Nederland. De straten langs de route zijn vaak afgeladen met mensen die Sinterklaas en zijn pieten willen zien. De intocht is een onvergetelijk moment voor kinderen en volwassenen.

De betekenis van de Sinterklaas intocht

De Sinterklaas intocht is een belangrijk moment in de adventstijd. Het is het officiële begin van het sinterklaasfeest en markeert de start van de voorbereidingen op 5 december. De intocht is een feest voor jong en oud en brengt mensen samen om te genieten van een mooie traditie.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!